Biolifting

Biolifting

07 november 2016 by in Esztétikai kezelések

Hogyan kerül a csizma az asztalra? Mit keres egy szépészeti beavatkozás egy reumatológus kezelési palettáján?
Az orvosi kollagén injekciók adása kapcsán sajátítottam el a szúrási technikát, továbbképzéseken vettem részt a kezelések megkezdése előtt.
A biolifting során speciális ampullákkal kezelek, úgynevezett “lunch-time” ebédidőben is elvégezhető beavatkozás, rövid ideig tart, nem maradnak utána látható elváltozások.

Otthoni ápolásra bőrtípusának megfelelő arckrémet, tekintettel a nyári időszakra magas faktorszámú fényvédő krémet és púdert is tudok ajánlani.

Mit jelent az orvosi kollagénnel történő biolifting kezelés?
Kollagén stimuláción alapuló orvos-esztétikai kezelés, amely serkenti a bőr alatti kötőszövetben a fibroblaszt sejtek termelődését és a bőr feszességéért felelős saját kollagén szálak szintézisét. A letisztított bőrre az arc 11-12 pontjára egészen kicsi tűvel o,1 ml hatóanyagot juttatunk be. A szúrás természetesen kis fájdalommal jár, de lehet érzéstelenítő krémet kérni előtte. A kezelés után 2-3 mm-es „kiemelkedések” papulák maradhatnak a bőrön, melyek szépen felszívódnak. Már a kezelés után azonnal látható az eredmény, és legszebb lesz az arc a kezelés utáni második, harmadik napon. Az első két alkalommal hetente, majd 2 hetente szúrunk, a tartós hatáshoz 6 kezelés kell. Emlékeztető kezelés 4-6 hónap múlva 1 alkalommal szükséges, a kúra hatása kb. 1 évig tart.

Milyen mellékhatásokkal számolhatunk?
Mivel gyógyszergyári készítményről van szó, és kollagént és természetes anyagokat tartalmaz allergiás reakciót 2010 óta amióta a készitmények forgalomban vannak nem jelentettek a gyártó cég felé. Ha kis felületes vénát érünk el a tűvel a bőr felszínén kékes-lilás folt, kis haematoma alakulhat ki. Ez jó minőségű korrektorral tökéletesen lefedhető és 5-6 nap alatt felszívódik. Mivel kicsi, vékony tűvel szúrunk (amivel az újszülöttek oltását adják), és mindössze 0,1 ml hatóanyagot juttatunk be, egyéb mellékhatástól nem kell tartanunk.

Kinek ajánlom a kezelést?

  • 35 éves kor körül mint prae-aging kezelést, mert ekkor már csökken a bőr alatti kötőszövetben a kollagén termelése, ebben az esetben üde, ragyogó, kipihent bőr az eredmény,mely valóban tartós lehet.
  • Problémás aknés bőr esetén, ahol a szöveti méregtelenítés hatására a 3-dik 4-dik kezelés után elindul a bőr feltisztulása.
  • Arckezelés 40 feletti hölgyeknek, anti-aging kezelésként, ahol ránctalanító és arckontúr feszesitő hatást érhetünk el.
  • A kézfej ráncait is lehet csökkenteni.
  • Hegek és keloidok csökkentésére is alkalmas, ilyenkor 8-10 kezelésre is szükség lehet.

About the Author:

További blog bejegyzések...

Sorry, the comment form is closed at this time.