Mikor keressünk fel reumatológust?

Mikor keressünk fel reumatológust?

11 január 2017 by in Blog

1, Ha egy vagy több ízületünkben fájdalom és duzzanat jelentkezik,mert ilyenkor ki kell zárnia a komolyabb gyulladásos betegségeket amelyek speciális országos intézeti kezelést igényelnek .

2, Ha a csípőkben, térdekben, a kéz kis ízületeiben fájdalom ,ropogás vagy duzzanat van és ez a mindennapi  tevékenységünkben problémát okoz pld ülésből felállás,lépcsőn felfelé vagy lefelé járás,gépkocsiba ki és beszállás ,harisnya és cipőfelhúzás –mert ezek a térdek,csípők kopásos betegségeit jelzik.

3, Leggyakoribb panasz a deréktáji fájdalom un lumbago, vagy az alsó végtagba lesugárzó a fájdalom vagy zsibbadás az un. isiász. Ennek hátterében a csigolyák közötti porckorongok ki boltosulása vagy kiszakadása,illetve idősebb korban korral járó kopásos elváltozásai állnak,melyeket később a csigolyák közötti kapcsok stabilizálnak. Itt is állhat gyulladásos gerincbetegség a háttérben,illetve daganatos betegségek első tünete lehet a derékfájdalom-minden 6 hétnél hosszabb ideig tartó deréktáji fájdalom gondos kivizsgálást igényel.

4, Csontritkulás vagy annak gyanúja esetén ,ha rendszeres menstruációnk már több mint egy éve elmaradt és szüleink között előfordult csípőtáji törés

5, Az ízületek körüli lágy részek betegségei az un ínhüvely gyulladások  vagy a váll körüli nyáktömlők gyulladása,törések és ficamok utáni fájdalmak,az Achilles ín fájdalma és duzzanata ,a könyök és csukló mozgása közben jelentkező ropogás és fájdalom az ún teniszkönyök vagy golfkönyök esetén.

About the Author:

További blog bejegyzések...

Sorry, the comment form is closed at this time.