Hirtelen kezdődő derékfájdalom nyaralás közben.

Hirtelen kezdődő derékfájdalom nyaralás közben.

21 július 2017 by in Fájdalomcsillapítás

Végre itt a várva-várt: pillanat nyaralunk!

Mit kezdjük ilyenkor egy járásképtelenséget okozó deréktáji fájdalommal?

Első lépés: keressünk meg a legkevesebb fájdalommal járó testhelyzetet-nem kell feltétlenül padlón feküdni Például: háton fekvés, lábak felhúzva, oldalt fekve,párnákat és takarókat használva, vagy hason a lábszárat az ágy végéről kilógatva.Maga a kevésbé fájdalmas testhelyzet is gyógyít!Ha csökken a fájdalom,csökken az izomfeszülés és a szorongás,megtapasztalhatjuk, hogy kis javulást már el tudtunk éri.A lábzsibbadás furcsa és aggasztó tünet, de önmagában nem veszélyes,az érző ideggyök irritációjára utal.Vény nélkül kapható komplex B vitamin szedését kezdhetjük el.

Második feladat:vegyünk be fájdalomcsillapítót! Legjobban tesszük ha elküldünk valakit a legközelebbi patikába-egy papírra felírva  ha tudunk gyógyszerérzékenységről,és a rendszeresen szedett  gyógyszereinket. Ennek függvényében a gyógyszerész segít a számunkra megfelelő legerősebb vény nélkül kapható fájdalomcsillapító kiválasztásában.Ha nincsen tartós betegségünk kiváló választás a vízben oldódó 500 mg-os aszpirin,ebből napi 4 tasak port bevehetünk 2 napon át.

A gyógyszerek rendszeres szedése mellett tovább csökkenhet a fájdalom.

Külföldön és belföldön a patikákban lehet tépő zárás medenceszorító övet ún. fűzőt kapni, vény nélkül több ezer Ft az ára ,de ha bőröndöt kell hazacipelnünk, hosszabb ideig ülnünk ,vagy nehezebb terepen járnunk mindenképpen érdemes beruháznunk. A fűzőt fehér tiszta trikóra fel kell próbálni, nem kell hogy erősen szorítson, inkább biztonságosan támasszon.

Harmadik feladat:egy kis lelki munka:értsük meg,hogy most ez történt velünk,ebben a helyzetben vagyunk,szó szerint innen már csak felfelé juthatunk. Értelmetlen rágódások:ez velem nem történhet meg,miért pont szabi alatt,lehet hogy gerincsérvem van,meg kell a majd műteni?A célunk hogy gyógyuljunk,és figyeljünk minden kis javulásra.

Negyedik feladat: professzionális segítség:keressünk orvost,aki a továbbiakban felirtható fájdalomcsillapítóval, vagy injekcióval segít a további kezelésben.Keressünk gyógytornászt, képzett gyógy masszőrt,megfelelő végzettségű  manuál terapeutát / és nem csontkovácsot!!! mert még nem tudjuk pontosan mi a probléma/Így már segítséget kaphatunk a probléma hosszabb távú megoldásához.

Az MD orvosi kollagén injekció kiváló hatású akut derékfájdalomban,tájékozódjon a www.reumaorvosa .hu honlapon.

Sürgősen hívjunk ügyeletet:ha vizeletünket és székletünket nem tudjuk tartani vagy elindítani,ha lábfejünket nem tudjukmozgatni,ha 48 óra alatt a javasolt gyógyszerek mellett nem csökkenek a fájdalmak.

Nyaralásból megérkezve keressünk fel reumatológust a panaszok hátterében esetleg fennálló porckorongsérv vagy csigolyacsúszás kizárására és hosszú távú komplex kezelési terv felállítására.

Hazaérkezésünk után keressük meg a legközelebbi családorvost vagy reumatológust ha elmúltunk 65 évesek. Első alkalommal jelentkező derékfájdalom esetén részletes kivizsgálás javasolt.

About the Author:

További blog bejegyzések...

Sorry, the comment form is closed at this time.