Mikor szedjünk receptre felírható fájdalomcsillapítót mozgásszervi betegségekben?

Mikor szedjünk receptre felírható fájdalomcsillapítót mozgásszervi betegségekben?

21 július 2017 by in Fájdalomcsillapítás

A fájdalom erősségének megítélésben a betegeké a főszerepe. Mindenki önmaga tudja legjobban hogy fájdalma mennyire erős és mennyire akadályozza mindennapi tevékenységét.

Amikor hirtelen erős derékfájdalom jelentkezik az un lumbágó vagy ehhez társuló alsó végtagi zsibbadás vagy térdben  és  egyéb ízületekben fájdalmas duzzanatok alakulnak ki, a legfontosabb a nyugalomba  helyezés ,pihenés, langyos vagy hideg vizes borogatás. Az első napokban vehetünk recept nélkül kapható fájdalomcsillapítót a patikában -a nagyon erős fájdalmak esetén a krémek és a pakolások nem segítenek. Ha a panaszok nem csökkennek érdemben 2-3 nap után mindenképpen forduljuk orvoshoz!!

Akinek évek óta súlyos derékfájdalma, térdfájdalma vagy csípőtáji fájdalma van -nem tud székből felállni ,lépcsőn fel vagy  lemenni, nem tudja cipőjét  vagy nadrágját felvenni -fel sem teszi fel ezt a kérdést. Nekik mindenképpen ajánlott a gyulladás csökkentő hatással is rendelkező gyógyszerek kúra szerű szedése. E mellett ki kell használni a fizikoterápia, a masszázs,az orvosi kollagén injekciók fájdalomcsillapító, a gyógytorna mozgásfunkciókat javító hatását is.

Számos betegem van, aki kis vagy közepes fájdalommal él a gerinc, a csípők vagy a térdek kopásos betegségei miatt ,nem vesz be gyógyszert ,és  azt mondja hogy a fájdalomcsillapító nem szünteti meg a kiváltó okot pld a porckorong sérvet vagy a csigolyacsúszást, a kopást a térdében vagy a csípőjében.

A  mozgásszervi betegségek nagy többségében a fájdalom nem magához a csonthoz vagy a kikopott ízülethez vagy a kiboltosuló porckoronghoz kötődik. A fájdalom a nyomása alatt lévő idegekben ,az ízületi tokban ,az inakban és ínhüvelyekben,az izmokat körül határoló kötőszövetben az únfasciákban, a szalagokban és az izom- ín átmenetben lévő fájdalomérző receptrokon keletkezik.Ennek következtében egyes izmok és szalagok összehúzódnak mások megnyúlnak, az ízületi tok meglazul, elvész az ízületek stabilitása vagy épen ellenkezőleg az ízületi tok zsugorodni kezd. Ez a mozgásfunkciók ,lassú szinte észrevétlen romlásához vezet.

Ilyenkor van szükség évente  állapotfelmérésre, kúra szerű helyig ható injekciós kúrákra például az orvos kollagén injekciókra,kúra szerű hatékony  gyógyszeres kezelésre és az egyéb  fizioterápiát, esetleg fürdőkezelést is tartalmazó  komplex kezelési terv felállítására .

Jelentkezzen első vizsgálatra vagy kontrollra akkor is ha nincsenek súlyos fájdalmai!

 

 

About the Author:

További blog bejegyzések...

Sorry, the comment form is closed at this time.