A térd és csípő kopásos betegségeinek nem gyógyszeres kezelése

A térd és csípő kopásos betegségeinek nem gyógyszeres kezelése

07 szeptember 2017 by in Egyéb

A csípő és térd kopásos betegségeiben kiegészítő nem gyógyszeres únadjuváns kezelések kiemelkedő szerepet kapnak a  betegség korai szakaszától kezdve a betegség késői szakaszáig-akár a szükséges műtétek rehabilitációja kapcsán.

A kiegészítő kezelések lehetek gyógyszerek pld: izomlazítók,feszültségcsökkentők,B vitaminok, C-vitamin komplexek nyomelemeket tartalmazó készítmények.

A  kiegészítő kezelések közé tartozik a fizioterápia minden ága beleértve a gyógytornát,a fizikoterápiás kezeléseket és a kúra szerűen igénybe vett gyógyfürdő kezeléseket is.

Kiemelkedő szerepük van az un. lassan ható tüneti szereknek az úgynevezett porcanyagcsere javítóknak.Ezek  közül is kiemelkedik a glukózamin szulfát és a kondroitin-4-6-szulfát.Ezekkel a hatóanyagokkal történtek  megfelelő minőségű úgynevezett kettős vak  klinikai vizsgálatok  , ahol a készítmények úgy bizonyultak hatékonynak hogy sem a vizsgáló orvos sem a vizsgált beteg nem tudta hogy hatóanyag nélküli tablettát un placbo-t vagy a tényleges hatóanyagot szedi -e.

Hogyan hatnak?

Gátolják a porcszövet fehérjéit bontó enzimek működését, á porcsejtek lebomlását, fokozzák a porcszövet alapszerkezetében képződő stabilizáló fehérjék képződését, növelik az ízületi kenőanyag az ún. hyaluronsav mennyiséget, javítják az ízületi folyadék állapotát.

Ezek a készítmények önmagukban  vagy kombinációban szedve a kezdődő és közepes mértékű kopásos betegségekben csökkentik a fájdalmat,az ízületi rés szűkületét. Javítottak a mozgásfunkciókat lépcsőn felfelé és lefelé járást, lehetővé téve a tömegközlekedés  használatát,a székből történő  fájdalmatlan  felállását , a hosszú távú gyaloglás  közben jelentkező fájdalmat, javítva a páciensek életminőségét. Szedésükkel később kerülhet sor a protézis műtétekre.

Az ESCEO- a Kopásos Betegségek  és a Csontritkulás Klinikai és Gazdagság Következményeivel foglalkozó Európai Társaság a fenti szerek szedését javasolja már a betegség kezdetén.

Mit válasszunk?

Tele vannak az újságok és szórólapok hirdetésekkel aglukózamin és kondroitin szulfát készítményekről, zöld kagylóról ,cápa porcról  és halolaj kapszuláról, kurkumáról, és a piros paprikától kezdve az étkezési zselatin aktívfogyasztásáig  A bőr szépítő hyaluronsav és kollagén szájon át szedését is sokan ajánlják.

Szeretném hangsúlyozni hogy a hatástanulmányok a gyógyszerészeti tisztaságú glukózamin szulfátra és akondoitin 4-6-szulfátra vonatkoznak-a tudományos  kutatások ezeket találták hatásosnak. Á többi vegyülettel kapcsolatban esettanulmányok, szomszédok-barátok,patikusok szóbeli információja és számos adat cirkulál a világhálón és személyes baráti köreinkben-de hatékonyságuk nem bizonyított. A minőségi, megfelelő tisztaságú és hatóanyag tartalmú készítmények sajnos sokba kerülnek.

Mennyi ideig szedjük?

A kutatások alátámasztják a folyamatos szedést a klinikai tanulmány oka térd kopásos betegségeiben 3 éves használat  mellet bizonyították a hatékonyságot , tehát -nem kell szünetet tartani!

Milyen mennyiségben?

A glukózaminból napi 1500 mg, a kondroitin szulfátból napi 800 mg szükséges akár csípő és a térd fájdalmáról van szó..

Hogyan tudjuk hogy  melyik a megfelelő készítmény?

Javasoljuk kérdezze meg reumatológusát  vagy ortopéd szakorvosát.Tanácsot kaphat nem csak a lassan ható tüneti szerek alkalmazásáról hanem az egyéb kezelési lehetőségekről is!

Októberi ajánlat:hétfőnként a rendelési időben recepciónkon ajánló kártyát vehetnek át, amellyel kedvezményesen rendelheti meg telefonon vagy interneten  egyenesen a gyártótól a magyar GoodWill Pharma által gyártott Cartinorm D 3  tablettát!!

About the Author:

További blog bejegyzések...

Sorry, the comment form is closed at this time.