Derékfájdalom a karácsonyi ünnepek alatt

Már megvettük az ajándékokat, becsomagoltunk mindent,talán sül a bejgli a sütőben, terítés, díszítés van hátra, és akkor egy rossz mozdulatra hirtelen  kezdődik egy derékfájdalom, ami miatt esetleg felállni sem tudunk.

Mit kezdjük ilyenkor egy járásképtelenséget okozó deréktáji fájdalommal?

Első lépés: keressünk meg a legkevesebb fájdalommal járó testhelyzetet-nem kell feltétlenül padlón feküdni Például: háton fekvés, lábak felhúzva, oldalt fekve, párnákat és takarókat használva,  vagy hason a lábszárat az ágy végéről kilógatva. Maga a kevésbé fájdalmas testhelyzet is gyógyít! Ha csökken a fájdalom, csökken az izomfeszülés és a szorongás, megtapasztalhatjuk, hogy kis javulást már el tudtunk éri.

Második feladat: vegyünk be fájdalomcsillapítót! Legjobban tesszük ha elküldünk valakit a legközelebbi patikába-egy papírra felírva  ha tudunk gyógyszerérzékenységről, és a rendszeresen szedett  gyógyszereinket. Ennek függvényében a gyógyszerész segít a számunkra megfelelő legerősebb vény nélkül kapható fájdalomcsillapító kiválasztásában. Ha nincsen tartós betegségünk kiváló választás a vízben oldódó 500 mg-os aszpirin, ebből napi 4 tasak port bevehetünk 2 napon át.

A gyógyszerek rendszeres szedése mellett tovább csökkenhet a fájdalom.

Harmadik feladat: egy kis lelki munka:értsük meg,hogy miért most ez történt velünk ?

Mit jelent nekünk a  Karácsony? Megengedjük magunknak hogy úgy ünnepeljünk ahogy valójában mi szeretnénk, amit  itt és most megengedhetünk magunknak, vagy gyermekkori emlékeink és családunk szokásainak rabjai vagyunk? Talán valaki hiányzik és akkor mi sem szeretnék ott ülni a karácsonyi asztalnál? Ha  átéljük ezeket az érzéseket - talán választ kapunk arra hogy miért itt és most.

De a realitások talaján maradva és a földön fekve meg kell értenünk, hogy szó szerint innen már csak felfelé juthatunk. Értelmetlen rágódások: ez velem nem történhet meg, miért pont az ünnepek alatt, lehet hogy gerincsérvem van, meg kell a majd műteni? A célunk hogy gyógyuljunk, és inkább  figyeljünk minden kis javulásra, tegyük fel a kérdést: mi megy könnyebben, mi változott az elmúlt órákban?

Negyedik feladat: professzionális segítség: keressünk  ügyeletes családorvost, aki  felirtható fájdalomcsillapítóval, vagy injekció valsegít a további kezelésben. Keressünk gyógytornászt, képzett gyógymasszőrt, megfelelő végzettségű  manuál terapeutát / és nem csontkovácsot!!! mert még nem tudjuk pontosan mi a probléma/Így már segítséget kaphatunk a probléma hosszabb távú megoldásához.

Az MD orvosi kollagén injekció kiváló hatású akut derékfájdalomban,az elérhető orvosok a mellékelt honlapon megtalálhatók: www.mdkollagén.hu

Sürgősen hívjunk ügyeletet: ha vizeletünket és székletünket nem tudjuk tartani vagy elindítani,ha lábfejünket nem tudjuk mozgatni, ha 48 óra alatt sem csökkenek a fájdalmak. Keressük meg a legközelebbi család orvost ha elmúltunk 65 évesek, részletes kivizsgálásra lehet szükség.